Hoți de buzunare prinși în flagrant delict – VIDEO

 

În perioada 1-19 iulie 2023, în municipiul Galați au fost sesizate mai multe furturi din buzunare, având același mod de operare, respectiv sustragerea de bunuri (portofele) de la femei în vârstă, în timp ce acestea se aflau în mijloacele de transport în comun. 

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Secției 2 Poliție Galați, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba de doi bărbați, de 56, respectiv 46 de ani, ambii domiciliați în municipiul Brăila. 

Ulterior, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au fost efectuate activități specifice, în vederea probării activității infracționale. 

Miercuri, 19 iulie 2023, cele două persoane au fost prinse în flagrant delict după ce ar fi comis alte două fapte, cu același mod de operare, în municipiul Bacău.  

Persoanele au fost imobilizate, iar, după efectuarea controlului corporal și al autovehiculului, au fost conduse la sediul Secției 2 Poliție Galați, în vederea audierii și continuării actelor procedurale de cercetare. Asupra acestora au fost descoperite articole vestimentare folosite la comiterea faptelor de furt, precum și 1.000 de euro și 2.000 de lei, bani care ar fi fost obținuți în acest mod. 

De asemenea, din cercetări a reieșit cei doi ar fi săvârșit același gen de fapte, în municipiul Galați, în cursul lunii noiembrie 2022, cercetările urmând a fi continuate în acest sens, în vederea stabilirii participației la comiterea faptelor și luării măsurilor legale care se impun. În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, care au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.  

Astăzi, 20 iulie 2023, persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive. Pe lângă suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, acțiunea din data de 19 iulie 2023 a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bacău și Vrancea, transmite IPJ Galați. 

 

Update: Joi, 20 iulie 2023, în urma prezentării la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați și, ulterior, la Judecătoria Galați a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile a celor doi bărbați.