Ritmuri de vară

 

Acesta a fost titlul sub care sâmbătă, 22 iulie 2023, începând cu ora 19, s-a desfășurat pe scena special amenajată din Parcul „Regina Elisabeta” spectacolul muzical-coregrafic oferit de Casa de Cultură cu sprijinul Primăriei Tecuci și a clasei de canto a Școlii „Ezza Music” coordonată de Rodica Bunu.

 Deschizând ca de obicei evenimentul, prezentatorul Mihail Vasilache a făcut o scurtă incursiune în terminologia și însemnătatea muzicii ușoare spunând că aceasta reprezintă un gen muzical eterogen, adeseori definit prin raportarea la alte genuri muzicale. Se afirmă în continuare că muzica ușoară este mai veche decât alte genuri muzicale considerate a fi muzică de consum. În țara noastră, muzica ușoară adevărată a început să fie mai mult popularizată de prin anii 1950 iar azi se cunosc mai multe derivate ale acesteia cum ar fi rockul, popul, folkul, disco și altele.

Au urcat apoi pe scenă interpreții, atât cei pregătiți de profesorul Claudiu Vișan cât și cei de la „Ezza Music” având coordonatoare pe Rodica Bunu. „Ezza Music’’ ne-a făcut astfel cunoștință cu interpreții: Alessia Mărmureanu, Mihai Udris, Andreea Stângă, Bianca Nicolau, Andrada Iorga, Cezar Popa și Daria Hîncu.

De la clasa prof. Claudiu Vișan a Casei de Cultură, au evoluat interpreții: Nora Curcă, Geta Mistreț, Daria Vârlănuță, Andreea Vasilache, Greta Donu, Carmen Lovin, Diana Crăciun, Maia Drăghici, Irina Apostu, Nikolas Ghiorghiu, Anais Iftimie, Elena Lupu, Miruna Poenescu, Daria Tătaru, Antonia Ursu, Sara Zaharia, Daria Negoiță și Georgiana Panaitiu. S-a remarcat și o premieră – o nouă formație de dansuri ritmice recent înființată de neobosita coregrafă Nicoleta Cucoaneș și provizoriu intitulată „Copilașii veseli”.

 O altă remarcă se referă la costumația interpreților, personal situând-o pe primul loc pe Anais Iftimie – o înaltă dovadă de respect față de spectatori. Piesele prezentate de tinerii interpreți au fost atât din repertoriul românesc, cum ar fi „Inima nu fi de piatră”, „Eternitate”, „Cine m-a făcut om mare”, „Mi-aș dori copil să fiu”, „Lupii”, „Acasă”, „Ne iubim”, „Ciocolată”, „Deschideți poarta soarelui”, „Clopote albe, clopote negre”, „La răsărit de soare” și altele. Nu au lipsit nici piese din repertoriul internațional și nici cele cu motive populare cum ar fi piesa „Constantine, Constantine”, cântată în două variante, ambele foarte reușite și bine interpretate. De remarcat a fost și faptul că ni s-a prezentat în premieră și o nouă piesă compusă special pentru talentatul interpret Nikolas Ghiorghiu și intitulată „Inimioare, laikuri multe”. Foarte frumoasă și apreciată a fost și evoluția talentatei interprete Georgiana Panaitiu, cea care a încheiat spectacolul, singura care ne-a prezentat două piese și care a reușit să adune interpreții – dansatori atât în fața scenei cât și pe scenă, cântând și dansând alături de ea.

Apreciem calitatea spectacolului realizat la care, așa cum am spus, și-au dat concursul Claudiu Vișan, Rodica Bunu și Nicoleta Cucoaneș.

Felicitări acestora și mulțumiri organizatorilor!

 

Iancu Aizic

 

Galerie foto: