Urmează două zile de foc. Temperaturi peste 40° în județul Galați

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări valabile marți și miercuri, 25 și 26 iulie 2023. 

Marți 

Cod Galben 

 Marți, 25 iulie, valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara.  

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade. 

Cod Portocaliu 

În sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. 

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.    

Cod Roșu 

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Miercuri 

Cod Galben 

 Miercuri, 26 iulie, valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării.  

În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.  

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.   

Cod Portocaliu 

În sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. 

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.   

Cod Roșu 

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.