Mamă la 14 ani. Bărbatul a fost arestat pentru viol

 

În această dimineață, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au luat măsura reținerii față de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rădești, care este bănuit de comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor. 

În fapt, la data de 23 martie 2023, o minoră de 14 ani, însoțită de mama ei, s-ar fi prezentat la Spitalul Municipal de Urgențe Bârlad. În urma investigațiilor de specialitate, cadrele medicale au stabilit că este însărcinată, bănuit fiind un bărbat de 53 de ani, din comuna Rădești. 

Astfel, a fost sesizată Poliția municipiului Bârlad și Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care, pe principiul competenței teritoriale, a declinat competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. 

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2021 – februarie 2023, bărbatul de 53 de ani profitând de faptul că minora s-ar fi aflat singură la locuința acestuia din comuna Rădești, cu scopul de a efectua mai multe activități gospodărești, ar fi întreținut raporturi sexuale neconsimțite cu aceasta, prin constrângere, profitând de situația materială precară a familiei. 

În baza probatoriului administrat în cauză de către polițiști, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana bănuită, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, în formă continuată. Față de acesta a fost dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore. 

În cursul zile de astăzi, 25 iulie, bănuitul va fi audiat în vederea schimbării încadrării juridice (viol),  urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, transmite IPJ Galați.