Bărbat reținut după ce și-a împușcat sora

 

Luni, 31 iulie 2023, polițiștii Postului de Poliție Bălășești au fost sesizați, prin intermediul 112, de un bărbat din  comuna Cavadinești. În jurul orei 23, concubina sa ar fi fost agresată de către fratele ei, care a tras cu un pistol, tip airsoft, în zona capului acesteia, în partea stângă a feței.  

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma cercetărilor efectuate a reieșit  faptul că fata, în vârstă de 16 ani, ar fi fost agresată de fratele ei, de 27 de ani, care ar fi tras cu un pistol tip airsoft, după ce, în prealabil, împreună cu alte trei persoane, ar fi pătruns, fără drept, în curtea domiciliului ei. Tânăra a refuzat să fie consultată de un echipaj medical de specialitate, iar polițiștii, în urma evaluării riscului, au emis un ordin de protecție provizoriu.  

În dimineața de 2 august a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiștii Poliției Orașului Berești și Postului de Poliție Rediu, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în comunele Rediu și Berești-Meria, în urma cărora au descoperit și ridicat un pistol neletal, tip airsoft, ce a fost folosit la comiterea faptei. De asemenea, cei patru bărbați au fost conduși la sediul poliției, în vederea audierii sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și violență în familie. 

Față de fratele victimei a fost luată măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 3 august, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Celelalte trei persoane sunt cercetate în stare de libertate, transmite IPJ Galați. 

 

You cannot copy content of this page