Datoriile și cheltuielile CUP au scăzut. Colectarea gunoiului din Tecuci va fi făcută de un operator privat   

 

În ultima ședință din luna iulie a Consiliului Local Tecuci aveam să aflăm faptul că au fost înlăturate „urmările managementului dezastruos și tendențios de la CUP privind ultimele două mandate”. Anunțul a fost făcut de consilierul local Constantin Ursulică. 

Acesta a subliniat faptul că prin munca organizată a actualului manager s-au închis datoriile către furnizorii de servicii, groapa de gunoi și mentenanță, scăzând prețurile la mentenanță, produse consumabile, vulcanizări și spălări de utilaje. În intervenția sa, consilierul local a solicitat creșterea salariilor pentru angajați, remunerații care sunt rămase în urmă.  

„Personal sunt foarte mulțumit de ceea ce se întâmplă la CUP. Deși în luna februarie a survenit o modificare la prețurile de depozitare în depozitul de la Roșiești cu 25%, noi am reușit să diminuăm pierderea pe care am avut-o acumulată în timp și sper ca anul acesta spre final să o acopere, va fi pe zero. Dacă CUP va ajunge pe zero, ne va permite nouă, Consiliului Local, să putem garanta pentru această societate în vederea achiziției de noi utilaje”, a declarat primarul Lucian Costin. 

Edilul a mai menționat că cel mai probabil de la mijlocul anului viitor partea de salubritate nu va mai fi făcută de către Compania de Utilități Publice ci de un operator privat care va fi stabilit de Consiliul Județean Galați prin Asociația de Dezvoltare Intracomunitară din care facem și noi parte. Va fi un operator de salubritate pe tot județul. 

„Asta înseamnă că partea de colectat gunoiul nu va mai fi la noi, la Tecuci, ci va fi la un operator privat. Compania de Utilități Publice va rămâne cu două activități principale, transportul public local și salubritatea stradală. Pentru salubritatea stradală este necesar să mai investim în utilaje. Dacă reușim să ajungem cu societatea pe zero sunt convins că putem face pentru anul viitor un leasing pentru unul sau două utilaje necesare pentru salubritatea stradală”, a adăugat primarul Tecuciului. 

Pe de altă parte, marți, 25 iulie 2023, a fost recepționată o nouă măturătoare pentru Tecuci, fiind achiziționată de Primărie și va fi dată în utilizare către CUP. Este o măturătoare marca Mercedes cu o echipare elvețiană, o mașină nouă cu care se va face performanță în ceea ce privește salubritatea orașului. 

„După aceste lucrări care s-au desfășurat în Tecuci e nevoie de insistat mai mult cu cele două măturători mari pe care le avem. Mai avem două mici, dar din păcate nu reușim să facem față cu ele fiindcă sunt de o capacitate mai redusă, nu reușesc să tragă bine praful stradal”, a menționat Lucian Costin.  

Primarul tecucean a vorbit și despre partea de salarii de la CUP, precizând că e nevoie de toți decidenții politici pentru a vedea ce facem cu aceste societăți și cu oamenii din subordinea Primăriei care prestează servicii de tot felul, trebuie intervenit pe aceste salarii pentru că ne pleacă oamenii. „Dacă oamenii încep să plece nu vom avea cu cine să facem performanță”, a conchis edilul.