Canicula se extinde și se intensifică

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări valabile în toată țara mâine, 4 august 2023, precum și previziuni pentru ziua de sâmbătă. 

Cod Galben 

Vineri, 4 august, valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.  

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade. 

Cod Portocaliu 

 Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. 

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade. 

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 august, disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.