Opt răniți, din care patru copii, după o coliziune frontală

 

Marți, 22 august 2023, în jurul orei 16:30, Poliția Galați a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DJ 251, în interiorul localității Cuza Vodă, a avut loc un accident rutier soldat cu mai multe victime. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că o femeie cu vârsta de 34 de ani, din municipiul Focșani, conducea un autoturism pe drumul menționat, având direcția de deplasare către Slobozia Conachi.  

La un moment dat, autoturismul ar fi pătruns pe sensul opus de mers, din motive ce urmează a fi stabilite ulterior. A intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat de 46 de ani, din localitatea Costache Negri, având direcția către Pechea. 

În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme și rănirea a 8 persoane, după cum urmează: conducătoarea auto și 4 copii cu vârstele cuprinse între 1 an și 13 ani, toți 4 pasageri în primul autoturism, precum și celălalt conducător auto și alte două persoane adulte, pasageri în cel de-al doilea autoturism. Toți cei răniți au fost preluați și transportați la spital de către echipajele de la ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate. 

Cele două persoane care se aflau la volan dețin permise de conducere valabile. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri. 

În cauză polițiștii vor întocmi un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, se arată în comunicatul IPJ Galați.