Atenție pietoni! Depistați fără permis sau sub influența alcoolului la volan

 

Luni, 21 august 2023, în jurul orei 18:20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Corod au depistat un bărbat de 27 de ani din comuna Cudalbi. Acesta conducea un autoturism pe DJ 251, dinspre comuna Valea Mărului către localitatea de domiciliu având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

De asemenea, s-a stabilit faptul că numărul de pe plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului este atribuit altui autoturism. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

Pentru aceleași infracțiuni a fost întocmit un dosar penal de către polițiștii din cadrul Poliție Berești. Tot luni, dar în jurul orei 20:50, a fost depistat un minor de 13 ani din localitatea Balintești care conducea o motocicletă pe drumul public, în interiorul localității de domiciliu. 

S-a stabilit că motocicleta nu este înmatriculată, iar minorul a declarat că a condus autovehiculul de la un service auto, administrat de tatăl său cu intenția de a ajunge la adresa de domiciliu. Au fost contactați părinții acestuia, care s-au prezentat în scurt timp la fața locului, iar motocicleta a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor. 

Pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere va fi cercetat un alt bărbat, cu vârsta de 47 de ani, din satul Slivna, comuna Berești Meria. 

Acesta a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției Berești, la data de 21 august, în jurul orei 21, în timp ce conducea un autoturism pe DC 9, din direcția Cavadinești către Gănești, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicul. 

În aceeași zi de 21 august, în jurul orei 21:30, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au depistat în traficul un bărbat de 42 de ani, din comuna Nămoloasa. Bărbatul conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice. 

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Galați.