Automăturătoare nouă pentru un oraș mai curat

 

De la mijlocul anului viitor partea de salubritate nu va mai fi făcută de către Compania de Utilități Publice (CUP) ci de un operator privat, stabilit de Consiliul Judeţean, iar colectatarea gunoiului nu va mai fi la Tecuci. CUP rămâne cu două activităţi principale, una dintre ele fiind salubritatea stradală. 

În acest context, achiziția de noi utilaje destinate salubrității stradale are ca scop eficientizarea serviciilor oferite de societate. Joi, 27 iulie 2023, Primăria Tecuci a recepţionat o automăturătoare nouă, performantă. 

 „Având în vedere că în ultimii patru ani în Municipiul Tecuci s-au executat lucrări de asfaltare pe un număr mare de străzi, crescând astfel suprafața acestora, a fost necesară achiziționarea unui utilaj de tip Automăturătoare Bucher V65 Dual pe șasiu Mercedes Benz Ateo 1324 LKO. În prezent această activitate se desfășoara cu un utilaj ce prezintă un grad de uzură crescut, fapt care generează costuri ridicate de mentenanțaă, timpi mai lungi de așteptare, grad de satisfacere a serviciului diminuat, precum și incapacitatea acoperirii întregii arii de activitate conform graficului acceptat”, se arată într-un Raport de specialitate.  

Raportul însoțește proiectul aflat la mapa consilierilor locali pentru ședința programată marți, 27 august, prin care se solicită darea în folosință către CUP a utilajului. Automăturătoarea are o valoare de inventar de 1.065.050 lei. 

Demersul se înscrie printre eforturile administrației locale de a transforma Tecuciul într-un oraș mai verde și mai curat. Rămâne să aflăm dacă toți ne dorim acest lucru.