Canicula se întețește

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertismente valabile mâine, 27 august 2023, pe întreg teritoriul țării, precum și previziuni pentru începutul săptămânii viitoare. 

Cod Galben 

Duminică, 27 august, valul de căldură va persista în toată țara.  

În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade.  

Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade. 

Cod Portocaliu 

 În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade. 

Temperaturile minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Luni, 28 august, valul de căldură va persista în toate regiunile, iar începând de marți, 29 august, se va retrage spre jumătatea estică.