Barcă răsturnată pe Dunăre. Șase adulți și doi minori au ajuns cu bine la mal

 

Duminică, 27 august 2023, în jurul orei 20.27, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Transporturi Navale Galați au fost sesizați, prin apel la 112, despre faptul că pe fluviul Dunărea o barcă s-ar fi răsturnat, iar persoanele care se aflau în această ambarcațiune s-ar afla în apă. Echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii.

Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că o ambarcațiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din Galați, în care se aflau 6 adulți și 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greșite.

Toate persoanele purtau veste de salvare și au reușit să ajungă pe malul tulcean. Femeia deține permis de conducere ambarcațiune clasa D și a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța Benzodiazepan. A fost condusă la Spitalul Județean de Urgență Galați, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanțe psihoactive, precum și pentru vătămare corporală din culpă, se arată în comunicatul IPJ Galați.

 

You cannot copy content of this page