Lieștean arestat preventiv. A treia oară depistat la volan fără permis

 

Marți, 29 august 2023, în jurul orei 12, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești a observat în trafic, pe DJ 254, în localitatea Ivești, un autoturism care se deplasa dinspre strada Blăjerii de sus către DN 25. Atunci când a ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată conducătorul auto nu a oprit, chiar dacă semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune. 

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto, folosind și semnalele luminoase și acustice de la autospeciala de serviciu, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, iar după circa 100 de metri bărbatul aflat la volan a oprit în dreptul unei stații pentru mijloace de transport în comun. 

S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, fiind vorba de un bărbat cu vârsta de 30 de ani, din comuna Liești. Acesta a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. 

La testarea atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive, rezultatul a fost negativ.  

În urma verificărilor în bazele de date a fost confirmat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. S-a mai stabilit și că acesta este cercetat în alte două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. După activitățile preliminare de cercetare și administrarea probatoriului în cauză, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului. 

Persoana a fost condusă și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. În cursul zilei de astăzi, 30 august 2023, bărbatul urmează să fie prezentat la Judecătoria Liești, în vederea dispunerii unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.