Situația de la Spital a fost în atenția consilierilor locali

 

Ieri, 29 august 2023, la Casa de Cultură s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Tecuci, aferentă lunii în curs. Pe ordinea de zi s-au aflat 15 proiecte care s-au concretizat în tot atâtea hotărâri. 

Partea finală a întâlnirii a fost dedicată informărilor și interpelărilor, unde au fost luate în discuție situații recente cu care se confruntă locuitorii municipiului. Inevitabil, s-a ajuns și la conflictul creat la Spitalul municipal, iar consilierii locali de la PSD și UIPT au părăsit sala vociferând. 

 Consilierul local Constantin Ursulică a menționat: „A început un jihad, la spital, de răzbunare politică. Tot ce a invocat managerul a fost demontat de organele abilitate la care a cerut punctul de vedere sau prin documentele puse la dispoziție”. Acesta a subliniat că acel concurs nu trebuia promovat pentru că nu era legal. 

Reamintim cititorilor faptul că, în data de 11 august 2023, managerul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci a demarat concursuri pentru ocuparea funcțiilor de asistent medical șef pentru secțiile ATI și Medicină internă, chiar dacă posturile respective erau ocupate, tot prin concurs. În 18 august primarul tecucean a solicitat demisia managerului, pe fondul stresului indus în rândul personalului medical, prin situația ilegală creată. 

„Am purtat o serie de discuții cu câteva zeci de persoane care lucrează în spital. Nemulțumirea lucrătorilor este la cote maxime pentru că actualul management este în afara cadrului legal. E normal să se întâmple așa, când iei o persoană care a condus Piața să o pui să conducă Spitalul, refuz să cred că o persoană poate fi bună și la Piață, poate fi bună și la Cimitir, e bună și la Spital”, a declarat în cadrul ședinței primarul Lucian Costin.  

Edilul a adăugat că nemulțumirea cadrelor medicale și auxiliare din Spitalul municipal Tecuci l-a convins să transmită mai multe adrese către instituțiile abilitate ale statului, cărora le solicită să facă cercetări în ceea ce privește managementul actual. În prezent se fac administrări de probe în ceea ce privește situațiile create.  

 „Este anormal ca medici și asistenți medicali să se ducă să lucreze în stres pentru că o anume doamnă are ordin de la partid să dea afară pe nu știu care, să-l pună la punct pe nu știu care. Și așa Spitalul din Tecuci are mari probleme în ceea ce privește calitatea actului medical și datorită dotărilor pe care spitalul le are. Numărul de cadre din Spital, medici și asistenți, este unul destul de redus. Ce facem acum, îi fugărim și pe aceștia pe care îi avem? Este o bătaie de joc nu la adresa mea, ca primar, este o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor și nu numai la tecuceni, ci la toți care beneficiază de serviciile acestui spital”, a conchis edilul Lucian Costin.  

La sfârșitul săptămânii trecute, concursul de la Secția Medicină internă a fost suspendat până în data de 14 septembrie 2023. Câteva ore mai târziu după declarațiile prezentate mai sus cele două concursuri, de la ATI și Medicină internă, au fost anulate. În acest caz, ultimul cuvânt îl vor avea instituțiile abilitate ale statului.   

      

You cannot copy content of this page