Agresorul avea cuțit, polițiștii pistoale

 

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, la ora 18.21, Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată, prin intermediul 112, de către o femeie de 60 de ani, din localitatea Chiraftei, comuna Măstăcani, cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul său, care ar amenința-o cu un cuțit. 

La adresa indicată, a ajuns în scurt timp un echipaj de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești – Post Poliție Fârțănești. La sosirea forțelor de ordine, persoana reclamată – un bărbat de 78 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a ieșit din locuința sa cu un cuțit în mâna și a început să-i amenințe cu moartea și pe polițiști. 

Bărbatul a fost somat să înceteze acțiunile violente, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească. Mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenților de poliție amenințându-i cu acte de violență și cu moartea. 

Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuțitul pe unul dintre polițiști, celălalt polițist, folosind armamentul din dotare, a executat șase focuri în direcția agresorului, în zona membrelor inferioare, neavând timp necesar pentru somație în plan vertical. 

În urma focurilor de armă trase asupra agresorului, acesta a suferit o plagă împușcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar polițiștii l-au deposedat de cuțit și l-au imobilizat.  

A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri medicale agresorului, iar apoi acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru infracțiunea de amenințare și a fost informat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cât și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu privire la infracțiunile constatate, precum și cu privire la uzul de armă. 

De asemenea, a fost completat formularul de evaluare a riscului și a rezultat faptul că există risc iminent, astfel că a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele, se arată în comunicatul IPJ Galați.