Finanțare nerambursabilă de peste 1,2 milioane euro pentru persoane vârstnice la Tecuci

 

Un nou proiect benefic pentru comunitatea tecuceană primește finanțare nerambursabilă. Anunțul a fost făcut la ultima ședință a Consiliului Local Tecuci.

La puțin timp după ce consilierii PSD împreună cu cei de la UIPT au părăsit ședința în semn de protest, primarul tecucean a anunțat aprobarea unui nou proiect. Înființarea unui „Centru de zi pentru asistență și recuperare persoane vârstnice” la Tecuci a primit o finanțare de 6.104.444 lei, respectiv 1.235.717 euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Aceste proiecte se datorează și dv., se datorează și echipei de implementare din Primărie. Sunt dezamăgit că în loc să rămână la discuții acești consilieri PSD aleg să iasă pe ușa din spate pentru că nu acceptă critică, nu acceptă să li se spună nimic, pentru că lumina și-o iau de la partid și nimic altceva nu mai contează. Este trist că se întâmplă acest lucru”, a menționat primarul Lucian Costin.

De altfel, în ultimii ani consilierii locali PSD alături de cei de la UIPT au apelat deseori la proteste, care s-au manifestat prin neprezentarea la ședințe sau blocarea bugetului local. În urma unui astfel de protest municipiul Tecuci a pierdut un proiect în valoare de cinci milioane de euro privind iluminatul public.