Jandarmeria Galați: Misiune îndeplinită

 

Timp de aproximativ cinci luni pasionații de parașutism s-au putut bucura de o expoziție interesantă dedicată primei femei parașutist cu brevet din România, Smaranda Brăescu, născută la 1897 în localitatea Hânțești, județul Tecuci, actual în județul Galați. 

Organizată de Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, expoziția a fost un succes, mai ales că muzeul a prezentat publicului larg o serie de obiecte și documente personale, îmbrăcăminte ce a aparținut legendei parașutismului românesc, dar și cupa primită ca urmare a cuceririi recordului mondial de parașută, la 19 mai 1932. 

 La succesul acestei expoziții au contribuit și jandarmii gălățeni, întrucât bunurile care au fost expuse sunt clasificate ca obiecte de patrimoniu. Siguranța transportului acestora, de la Muzeul Militar Național către Muzeul de Istorie din Tecuci și înapoi, a fost asigurată de către jandarmii gălățeni.  

Ieri, 7 septembrie 2023, s-a încheiat cu succes misiunea prin care a fost asigurată protecția transportului ce a înapoiat bunurile eroinei gălățene.  

De la începutul anului, Jandarmeria Galați a executat peste 60 de transporturi speciale de bunuri, valori și obiecte de tezaur, se arată în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.