Cinci răniți în urma unui accident în lanț

 

Vineri, 8 septembrie 2023, în jurul orei 18:30, pe DN 25, în apropiere de localitatea Șerbeștii Vechi din județul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia cinci persoane au fost rănite. 

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că o femeie cu vârsta de 43 de ani, din Brăila, conducea un autoturism dinspre Galați către Tecuci. La km 63 + 550 de metri, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul din față și a intrat în impact cu acesta. 

Autoturismul lovit din spate era condus de un bărbat cu vârsta de 47 de ani, din comuna Jorăști, județul Galați. Din impact, autovehiculul a fost proiectat pe sensul opus de mers într-un alt autoturism care era condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 67 de ani din comuna Barcea, județul Galați. 

În urma impactului autoturismele au fost avariate și au fost rănite cinci persoane, fiind vorba de cei trei conducători auto, un bărbat de 44 de ani, pasager în cel de-al doilea autoturism și o femeie de 53 de ani, aflată pe bancheta dreaptă față în cel de-al treilea autovehicul. Persoanele au fost preluate și conduse la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale. 

Chiar dacă la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ la toate cele trei persoane care se aflau la volan în momentul producerii accidentului rutier, la spital au fost recoltate și mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, se arată în comunicatul IPJ Galați.