Un autoturism a ajuns pe contrasens și a lovit o autoutilitară. Două persoane transportate la spital

 

Miercuri, 20 septembrie 2023, în jurul orei 14, pe DN 25, în interiorul localității Șendreni din județul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite. 

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 52 de ani, din Galați, conducea un autoturism pe artera menționată, având direcția de deplasare către municipiul Tecuci. La un moment dat ar fi pătruns pe sensul opus de mers, din motive ce urmează a fi stabilite ulterior, și a intrat în impact cu roata față stângă de la o autoutilitară prevăzută cu semiremorcă, condusă de un bărbat cu vârsta de 44 de ani, din Independența, care circula către Galați. 

În urma impactului, pneul de la autoutilitară a făcut explozie, iar conducătorul acesteia a pierdut controlul direcției, părăsind partea carosabilă și lovind un gard de la un imobil din zona respectivă. Au fost rănite două persoane aflate în autoturism, fiind vorba de conducătorul auto și o femeie, cu vârsta de 75 de ani, aflată pe bancheta stânga spate.  

A fost nevoie de intervenția echipajelor de la descarcerare din cadrul ISU Galați, pentru scoaterea în condiții de siguranță a celor două persoane, după care au fost preluate și transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate. La fața locului a fost testat alcoolscop doar conducătorul autoutilitarei, rezultatul fiind negativ, iar la spital conducătorului autoturismului îi vor fi recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Urmează ca în cursul cercetărilor să se stabilească împrejurările în care s-a produs acest accident rutier, se arată în comunicatul IPJ Galați.