Activități derulate de Societatea Piețe Prest Tec

 

Înfiinţată în anul 2013, Societatea Piețe Prest Tec SRL are ca obiect principal de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În prezent, SC Piețe Prest Tec SRL administrează piețele din Municipiul Tecuci și Oborul, la care se adaugă administrarea Cimitirului Eternitatea, activitate preluată după desființarea fostei societăți.  

Dintr-o discuție cu directorul Eugen Martin am aflat despre lucrările și investițiile care au fost făcute sau implementate în ultimele luni la Societatea Piețe Prest Tec SRL. La Piața Centrală lucrările au vizat atât piața agroalimentară cât și cea industrială. S-au făcut reparații la acoperiș, la jgheaburi, la gangul dintre cele două piețe, lucrări de reparații, izolat și văruit. La Piața Cernicari sunt demarate procedurile pentru obținerea autorizației de construcție.    

„Am achiziționat un grup sanitar cu patru cabine, cu fosă septică, pe care urmează să-l aducem și să îl montăm. Valoarea acestuia a fost de 32.130 lei. Urmează să facem racordul la apă, vom monta șase stâlpi de iluminat. Totodată, vom face un punct de colectare hârtie și peturi pentru care vom avea contract cu o firmă autorizată. Dorim să realizăm un platou betonat, cu șanț betonat pe partea de est și alei interioare – căi de acces care vor împărți platoul în sectoare”, a informat directorul Eugen Martin.  

 La Cimitirul Eternitatea a fost făcută o investiție în cadrul căreia s-au turnat aproximativ 3.000 mp de asfalt și s-au montat alei din pavaj. Iarba se cosește permanent, dar continuă să dea bătăi de cap. În acest an au fost achiziționate 3.200 bucăți de flori care au fost plantate pe peluzele centrale, Monumentul Eroilor și în alte locuri din Cimitir.  

Din aceeași discuție, aflăm că sunt persoane care dețin locuri de veci dar al căror termen a expirat și trebuie reînnoite contractele. Prin contract sunt obligați să își întrețină locul de veci concesionat. Taxa de 30 de lei este plătită pentru întreținere cimitir (apă, gunoi) nu întreținere mormânt. 

„Pentru cei care au locuri de veci concesionate și doresc să se execute întreținerea lor de către angajații societății ne gândim să instituim o taxă în acest sens, să venim în sprijinul lor.   

Vom începe acțiunea de igienizare în spatele cimitirului, partea dinspre cimitirul evreiesc unde nu sunt morminte, care va consta în dezgroparea și scoaterea deșeurilor periculoase – coroane, candele, etc. – îngropate acolo, în pământ, de fosta conducere. Apoi vom pregăti terenul, eventual cu straturi de gazon”, a mai precizat directorul Piețe Prest.  

 Aducând în discuție problema unei toalete la cimitir, s-a menționat că se are în vedere montarea unui container și acolo. Până la punerea în practică, toate persoanele care au nevoie de toaletă pot merge oricând la birouri și pot folosi grupul sanitar existent, care este compartimentat și igienizat corespunzător.  

Persoanele care dețin un loc concesionat în Cimitirul Eternitatea și au perioada de concesionare expirată trebuie să se prezinte pentru reînnoirea contractului sau clarificarea situației, în funcție de caz. În urma inventarierii, locurile care nu au concesiunile achitate în termen, sau sunt în afara perioadei de concesionare, vor fi reatribuite. Mai multe detalii puteți solicita la sediul Cimitirului Eternitatea situat în strada Liniștii, nr. 2.