La volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe

 

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, în jurul orei 18:15, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Rădești au depistat un bărbat cu vârsta de 45 de ani, din Valea Mărului, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul aceleiași zile, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au depistați doi bărbați care s-au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Primul dintre aceștia, un bărbat de 50 de ani din Umbrărești, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan Cel Mare, din localitatea de domiciliu, în jurul orei 19:30.

Datorită comportamentului manifestat a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Cel de-al doilea, un bărbat de 35 de ani din Ivești, a fost oprit în trafic pe aceeași stradă, în jurul orei 20:24. În urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, precum și a alcoolemiei.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Galați.