Invitație adresată distinșilor manageri școlari

 

Uniunea Aforiștilor din România, Fundația Pelin și Festivalul Internațional al Aforismului, toate din Tecuci, au onoarea să vă anunțe că, începând cu 28 septembrie a.c., deschidem seria Lecturilor literare publice, pe care ni le dorim atractive, interactive și cât mai emoționante.

Contăm pe colaborarea operativă și eficientă a colegilor noștri dragi, profesorii de Limba și literatura română din școlile gimnaziale și liceale din orașul nostru. Vom citi poezie clasică, dar și modernă, proză (fragmente), aforisme, memorii etc. Vom proiecta clipuri cu personalități celebre, vom asculta variate secvențe muzicale. Vom beneficia de prezența unor scriitori și actori valoroși.

Pentru școlile care doresc, propunem și două concursuri: „Cel mai bun cititor” și „Recunoașteți personajul?”. Faza pe școală intră în sarcina dvs., de cea municipală ne vom ocupa noi.

Școlile care acceptă să participe la una sau la ambele manifestări sunt rugate să ne contacteze la adresa de mail [email protected], pentru a întocmi calendarul manifestărilor. O întâlnire va dura o oră și va avea loc în școală, în instituții culturale, asociații, diverse firme (dacă sunt condiții pentru proiecții și audiții) sau la Ateneul Fundației Pelin, care dispune de 120 de locuri și de toată aparatura necesară.

Nu mai putem întârzia! Trebuie să înțelegem toți că fără cultură ne întoarcem în zoologie. Lectura este principalul ferment al culturii. Cu câteva secole în urmă, marele cărturar Miron Costin scria: „Că nu ieste alta și mai frumoasă și mai de folos, în toată viiața omului zăbavă, decât cetitul cărților”.

Așteptăm reacția dvs.

 

Cu deosebită stimă și recunoștință,
Doru Eugen Pelin, Vasile Ghica