Un gălățean a îngropat bijuterii de 70.000 de lei. A fost obligat să le dezgroape după câteva zile

 

Vineri, 22 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la 112, de o femeie de 31 de ani, din Galați, privind faptul că o persoană ar fi pătruns în incinta unui magazin tip aprozar, situat pe Aleea Comerțului din cartierul Micro 19, și ar fi sustras o borsetă care conținea mai multe bijuterii din aur.  

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați, care s-au deplasat în scurt timp la locația indicată, au constatat că cele sesizate se confirmă, astfel că a fost efectuată cercetarea la fața locului. 

Din cercetări a reieșit faptul că în aceeași zi, în jurul orei 17.50, o persoană ar fi forțat lacătul de la ușa de acces în magazin. Aceasta ar fi pătruns în interior și ar fi sustras o borsetă în care se aflau 232 de grame bijuterii din aur, documente personale și chei auto.  

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 71.000 de lei (70.000 de lei fiind valoarea bijuteriilor din aur). 

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție – compartimentele de investigații criminale și de ordine publică, la data de 27 septembrie 2023, au efectuat o percheziție asupra unui vehicul și s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea acestei fapte este un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Galați.  

 Bărbatul a fost depistat și condus la sediul unității de poliție, unde a dat detalii în legătură cu acest furt și a condus polițiștii pe un teren viran, în afara municipiului Galați în apropiere de cartierul Dimitrie Cantemir, unde ascunsese în pământ, la aproximativ un metru adâncime, bijuteriile sustrase, acestea fiind descoperite de către polițiști. Prejudiciul cauzat de furtul bijuteriilor a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite persoanei vătămate.  

După administrarea probatoriului, în dosarul penal întocmit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore a persoanei bănuite de comiterea faptei de furt. Bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, transmite IPJ Galați.