Un milion de euro pentru modernizarea iluminatului public la Tecuci

 

Miercuri, 27 septembrie 2023, Administrația Fondului pentru Mediu a publicat proiectele aprobate în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice infrastructurii de iluminat public. Printre acestea se află și proiectul privind modernizarea iluminatului public în Tecuci. 

Costurile totale sunt de aproximativ cinci milioane de lei, respectiv un milion de euro, și sunt 100% nerambursabile. În acest fel va fi modernizat jumătate din iluminatul public al orașului. 

„Astăzi, când am câștigat acest nou proiect, tot stau și mă gândesc ce-a fost în mintea consilierilor de la PSD și UIPT, care au boicotat o ședință de Consiliu Local, în decembrie 2022, și din cauza lor am pierdut o altă finanțare, tot de cinci milioane lei și tot pentru modernizarea iluminatului public. Am fi avut fonduri pentru schimbarea iluminatului pe LED-uri în tot Tecuciul”, a declarat primarul Lucian Costin. 

LED-urile care se vor monta sunt mult mai performante și cu o durată de viață crescută. Foarte important este și aspectul economic, LED-urile asigurând o economie de circa 60-70 % la factura de curent, banii rămași putând fi folosiți pentru alte investiții prioritare.