Stadionul municipal a intrat în faza de recepție – VIDEO

 

Pe locul fostului stadion tecucean s-a construit o Bază sportivă de Tip 1. Baza sportivă  cuprinde: teren pentru fotbal, teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire pentru vestiare, cabinet medical, alei pietonale și spații verzi.  

 Suprafața terenului unde s-a construit Baza sportivă de este de aproximativ 13.202 mp. Baza are următoarele dotări: teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105 m x 68 m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori; teren sportiv mic tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis cu dimensiunea de 20 m x 40 m; clădire vestiare antrenori, sportivi și administrativă; cabinet medical, parcare autovehicule și autocar;  împrejmuire cu gard. 

Proiectul a fost derulat de Compania Națională de Investiții (CNI) și are o valoare de 4.942.358 lei. CNI a alocat 5.616.403,81 lei pentru construirea Bazei sportive la Tecuci.  

Prezent la startul pentru recepția lucrărilor, recepție care va dura două săptămâni, primarul Lucian Costin a prezentat noua investiție: „Astăzi, marți, 3 octombrie, suntem în faza în care comisia de recepționare a acestei investiții verifică toate detaliile studiului tehnic să vadă dacă au fost respectate toate obiectivele de către constructor – Vila SA Tecuci. Vechiul teren de fotbal a fost refăcută complet cu o suprafață de joc din gazon artificial aprobată de cei de la UEFA pe anumite standarde”.  

Terenul beneficiază de 500 locuri în tribună și are o instalație pentru nocturnă la standarde europene ce permite desfășurarea partidelor de joc și pe timp de noapte. Clădirea administrativă are două magazii, situate în stânga și în dreapta, precum și birou administrativ.

„Intenționăm să avem și un manager pentru tot ceea ce înseamnă club sportiv – pentru că o să vrem să înființăm un Club sportiv municipal în Tecuci”, a menționat edilul tecucean. 

 În aceeași clădire regăsim două cabinete pentru arbitri, dotate cu dulapuri pentru depozitare echipamente și zone de duș, toalete separate față de cele ale echipelor. Avem apoi două încăperi diferite pentru echipele de fotbal, cu vestiarele, mobilier necesar, mese masaj, toalete.  

Există și grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, ele sunt făcute la cele mai noi standarde de proiectare. Stabilimentul dispune și de un cabinet medical, în caz că se accidentează cineva, este dotat cu pat de recuperare, birou, vestiar, toaletă. La etaj se află zona de protocol și două terase, pentru ambele echipe. 

„Și iată ce frumos se poate vizualiza un meci de fotbal în condiții civilizate, în condiții pe care mulți tecuceni nu credeau că le putem avea la Tecuci!” 

În spatele clădirii există o parcare generoasă și două parcări speciale pentru autocarele sportivilor. Primăria Tecuci va aloca fonduri pentru a face conexiunea dintre străzile Dragoș Vodă către 1 Decembrie 1918 – un nou drum de legătură. Vor fi alocate fonduri și pentru a face o pistă de atletism din tartan pentru toți cei care vor să alerge în incinta acestui obiectiv.  

 „Ne apropiem de inaugurarea acestui stadion municipal, acum suntem în faza de recepție a acestei investiții, mai sunt aspecte de remediat, și sperăm ca într-o lună de zile să poată fi folosit la capacitatea lui maximă. În aceeași măsură vă spun că pregătesc documentația pentru înființarea unui Club sportiv municipal, și aici vă solicit dv. să mă sprijiniți în ceea ce înseamnă stabilirea unei denumiri, să alegem numele viitoarei echipe de fotbal a municipiului Tecuci, echipă pe care ne dorim să ajungă cât mai sus pe partea de ligă profesionistă de fotbal”, a adăugat primarul Lucian Costin. 

 

sursa video: Vila Construct SA Tecuci