Minor agresat de profesor. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor gălățeni

 

Miercuri, 4 octombrie 2023, în jurul orei 13:10, la sediul Secției 3 Poliție Rurală Liești s-a prezentat o femeie cu vârsta de 35 de ani, din comuna Ivești. Aceasta a sesizat faptul că luni, 2 octombrie, fiul ei, un minor cu vârsta de 13 ani, ar fi fost agresat fizic de un profesor, un bărbat cu vârsta de 72 de ani, în timpul orelor de curs la unitatea de învățământ din localitatea de domiciliu, unde este înscris. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiști a rezultat că cele sesizate se confirmă. S-a stabilit faptul că în data de 2 octombrie, la ora 12:02, la unitatea de învățământ respectivă, pe holul din incinta clădirii unde se află atelierul de meserii, cadrul didactic l-ar fi agresat fizic pe fiul reclamantei, care are calitatea de elev în clasa a VII-a, lovindu-l cu palma la nivelul feței. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc acest incident, precum și pentru luarea măsurilor legale care se impun, transmite IPJ Galați.