Un plan păgubos pentru toți

 

Posibilitatea ca în orașul Tecuci iluminatul public să fie modernizat în proporție de 100% a fost ratată din start. Situația a fost reamintită miercuri, 4 octombrie 2023, în studioul Reperul Tv.

În decembrie 2022, consilierii PSD și UIPT nu s-au prezentat la ședință pentru a vota proiectul în valoare de 1 milion de euro destinat iluminatului public, iar fondurile de 1 milion de euro obținute la sfârșitul lunii septembrie 2023 acoperă doar jumătate din municipiu.

„Am avut timp, proiectul a fost gata, trebuia doar un vot în Consiliul Local, obțineam încă un milion de euro și acopeream tot iluminatul public în Tecuci. Nu s-a vrut”, a declarat primarul Lucian Costin.

În acest context, moderatorul emisiunii a întrebat dacă s-au normalizat relațiile dintre edil și consilierii locali PSD și UIPT.

„Nu s-au normalizat. PSD și-a dat afară doi consilieri pentru că au îndrăznit să voteze proiecte pentru dezvoltarea Tecuciului. Acești consilieri votează în continuare proiecte pentru dezvoltarea Tecuciului”, a precizat primarul tecucean.

Acesta a reamintit faptul că PSD Tecuci a încercat să îi excludă pe cei doi consilieri locali, dar sunt în faza în care se judecă în instanță, fiind emis și un ordin de prefect contrar prevederilor legale. Se așteaptă decizia justiției cu privire la aceste măsuri disperate ale actualului președinte al PSD Tecuci de a câștiga majoritatea în Consiliul Local.

 „Este aberant ceea ce se întâmplă și nu este constructiv pentru noi ca municipalitate. Nu am crezut că poate fi atâta răutate și atâta înverșunare pentru o funcție de primar. Dar, uneori, când văd cum s-au cheltuit banii în anii care au trecut îmi dau seama că sunt interese destul de mari pentru ca PSD să revină la butoane și să împartă bănuții cum dorește”, a mai adăugat edilul.

Moderatorul emisiunii a dorit să afle dacă toate disfuncționalitățile legate de Consiliul Local Tecuci au legătură cu candidatura pentru un nou mandat de primar.

„Absolut. Aici este și miza: «Blocăm primarul actual ca să nu se întâmple nimic în municipiul Tecuci, ca PSD să poată recâștige Primăria». Nu cred că o să le reușească acest plan pentru că, repet, este un plan păgubos. Nu pentru mine, ca primar, ci pentru noi toți, ca tecuceni. Sunt convins că tecucenii vor cântări foarte bine această strategie a celor de la PSD și la momentul potrivit îi vor taxa”, a conchis primarul Lucian Costin.