Percheziții privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor – VIDEO

 

Joi, 5 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase Galați, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Politie Rurală Liești și Serviciului Criminalistic, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza comunei Liești. Sunt efectuate cercetări în două cauze penale pentru infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj. 

La prima percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat cu vârsta de 50 de ani, a fost identificat ca fiind deținut, fără drept, un pistol neletal supus autorizării cu aer comprimat, de tir sportiv, calibrul 4,5 mm, transmite IPJ Galați. 

În cazul celei de-a doua percheziții, la locuința unui bărbat cu vârsta de 33 de ani, au fost identificate ca fiind deținute fără drept 4 arme de tir sportiv, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, una dintre acestea prevăzută și cu lunetă, o armă confecționată artizanal la care ansamblul metalic este format din țeavă, mecanism de dare a focului, trăgaci și cui percutor, cu lungimea totală de aproximativ 40 cm. 

 De asemenea au fost identificate și 24 de cartușe de vânătoare, calibrul 12 mm, 3 cutii cu alice calibrul 4,5 12 mm, un harpon de aproximativ 60 cm, prevăzut cu săgeată, un corp de arbaletă de culoare neagră, un craniu de cervidă cu două coarne, un corn de cervidă cu lungimea de aproximativ 30 cm, un colț din os, provenit, probabil, de la un mistreț. 

Bărbatul nu a fost găsit la adresa de domiciliu, iar în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că în prezent se află pe teritoriul altei țări, urmând a fi dispuse măsurile legale, în vederea identificării și luării măsurilor legale. 

Cercetările sunt continuate de polițiști în primul caz pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, iar în cel de-al doilea caz pentru infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și braconaj.