Surprinși în trafic cu substanțe interzise – VIDEO

 

Duminică, 8 octombrie 2023, în jurul orei 20:35, cu ocazia efectuării de activități în cadrul acțiunii „Blocada”, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, o patrulă de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Galați a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care rula pe bulevardul George Coșbuc, din Galați, în care se aflau doi bărbați. 

Imediat după oprirea autovehiculului, polițiștii au observat că bărbatul care se afla la volan manifesta un comportament suspect, iar pasagerul aflat pe bancheta din față dreapta ar fi aruncat un obiect pe geam, în afara mașinii. În urma legitimării, s-a stabilit că domiciliază în municipiul Galați și au vârstele de 30, respectiv 47 de ani.  

 De asemenea, a fost identificat și ceea ce fusese aruncat pe geam, fiind vorba de un sac din material textil, neagru, de mici dimensiuni, în interiorul căruia au fost găsite o cutie din material plastic ce conținea un mugure de substanță vegetală cu miros înțepător, o bucată de substanță solidă tip cristal și o capsulă de culoare portocalie. Totodată, la controlul autoturismului, a fost găsită o borsetă neagră, în interiorul căreia se aflau următoarele sume de bani: 8.200 de lei, 600 de dolari și 1.450 de euro. 

Bărbatul, cu vârsta de 30 de ani, care se afla la volan a declarat că banii îi aparțin. Conducătorul auto a fost testat pentru consumul de alcool și pentru consumul de substanțe, interzise cu sprijinul unui echipaj din cadrul Biroului Rutier Galați.  

 În primul caz, rezultatul a fost negativ. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și s-a procedat la ridicarea, în vederea continuării verificărilor și a sumelor de bani menționate. Cu privire la substanțele găsite, cercetările sunt continuate de către polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor legale care se impun, transmite IPJ Galați.