„Trebuie să luăm atitudine, că nu se mai poate!”

 

Marți, 17 octombrie 2023, la ora când cei mai mulți dintre tecuceni se pregăteau să meargă la culcare, iar alții mai norocoși dormeau demult, Rotary s-a apucat să facă ce știe mai bine. Sunt câteva luni de când străzile trebuiau predate municipalității, dar acest lucru nu s-a întâmplat și se pare că nu se va produce prea curând.

În luna noiembrie 2023 se împlinesc șapte ani de când consilierii locali au aprobat predarea a 121 străzi din Tecuci către Apă Canal Galați pentru lucrări de apă și canalizare, iar alte trei străzi au fost predate după o lună. Astfel, din anul 2017 un număr de 124 de străzi din Tecuci se află sub administrarea SC Apă Canal SA, societate din subordinea Consiliului Județean Galați. Mai multe detalii.

Marți, în jurul orei 23, firma Rotary s-a apucat să spargă asfaltul în zona Transformator, pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci. Gestul nu a scăpat neobservat, un consilier județean liberal luând atitudine, solicitând intervenția agenților de poliție.

„Ora 23.10 s-au găsit harnicii de la Rotary să spargă strada la Transformator. Chiar nu mai există nici o regulă? Am sesizat, a venit poliția, au spus că o să îi amendeze, nu cred că au nici o autorizație să spargă strada la ora asta și în condițiile astea. I-au obligat să plece. Trebuie să luăm atitudine, că nu se mai poate!”, a declarat aseară consilierul județean Vasile Diaconu.

Nu este prima dată când consilierul liberal ia atitudine privind proasta gestionare a lucrărilor executate de Apă Canal pe străzile din Tecuci. Acesta a avut nenumărate interpelări în ședințele Consiliului Județean Galați, entitate care are în subordine Apă Canal, dar sesizările făcute nu au reușit să îmbunătățească stilul de lucru.

Srăzile din Tecuci se află în continuare în administrarea Apă Canal care are impresia că poate sparge asfaltul oricum, oricând și mai ales oriunde.