Activități prilejuite de împlinirea a 125 de ani de la înființarea CNSH Tecuci

 

Colegiul Național Spiru Haret Tecuci derulează o serie de activități începând de astăzi, 23 octombrie, până sâmbătă, 4 noiembrie 2023. Manifestările sunt prilejuite de împlinirea a 125 de ani de la înființarea unității de învățământ. 

În data de 28 octombrie 2023, Colegiul Naţional Spiru Haret va împlini frumoasa vârstă de 125 de ani. Actualul colegiu a luat fiinţă în anul 1898, ca şcoală profesională de fete cu două clase, având drept ctitori pe Dimitrie Petre Anastasiu (cunoscut ca Tache Anastasiu) şi pe soţia acestuia, Elena Anastasiu. 

Prin aceste activități coordonatorii proiectelor își propun recunoașterea și prețuirea întregii istorii, a ctitorilor, a valorilor și principiilor școlii; exprimarea sentimentelor de prețuire a istoriei, dezvoltarea atitudinii responsabile față de acest istoric; dezvoltarea respectului pentru sine și pentru semeni și a încrederii în sine; stimularea sentimentului de prețuire pentru valorile și principiile democratice. Activitățile se vor derula pe parcursul a două săptămâni. 

Dintre activități amintim: „Recunoștință pentru înaintași!”, „125 de ani de lumină…”, „Zâmbete de poveste”, „Flashback haretist”, „Zile și nopți haretiste…”, „Comemorarea fam. Anastasiu, ctitorii de la Călmățui”, „125 de ani în 125 de minute!” etc. Coordonatori ai întregului proiect aniversar sunt dir. prof. Eugenia Olariu și dir. adj. Ramona Petrică. 

Manifestările se vor încheia în data de 4 noiembrie cu premierea participanților la Concursul de matematică „Ion Grecu”. Activitățile, profesorii coordonatori, data și locul desfășurării, precum și celelalte detalii, pot fi vizionate accesând linkul de mai jos. 

CNSH Tecuci – „125% haretist”.