A ajuns în spatele gratiilor după o ceartă care a degenerat

 

Luni, 23 octombrie 2023, la ora 21:55, Secția 1 Poliție Galați a fost sesizată, prin apel la 112, de o femeie cu vârsta de 46 de ani. La adresa sa de domiciliul, situată pe strada Mircea cel Bătrân din Galați, un vecin provoca scandal și se manifesta agresiv verbal și fizic. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit faptul că la data menționată, cu puțin timp înainte de apelul telefonic, un bărbat, cu vârsta de 29 de ani, de pe aceeași stradă, fiind sub influența băuturilor alcoolice ar fi pătruns fără drept, prin forțarea porții de acces, în curtea imobilului învecinat cu al său. 

Fără vreun motiv anume, bărbatul ar fi amenințat-o cu moartea pe apelantă, dar și pe fiica acesteia, în vârstă de 19 ani. Totodată acesta le-ar fi agresat și fizic, bruscându-le, trăgându-le de păr și rupându-le tricourile pe care le purtau. 

Întrucât și în momentul când a sosit echipajul de poliție la imobilul respectiv bărbatul nu a înțeles să se oprească din manifestarea pe care o avea și nu s-a supus somațiilor, polițiștii au folosit forța și l-au imobilizat. Apoi a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamna Galați cu sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Galați, unde a fost internat. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de amenințare, lovire sau alte violențe, distrugere și violare de domiciliu. 

Marți, 24 octombrie, cercetările au fost continuate de polițiști, iar după probatoriului administrat în cauza penală față de bărbatul de 29 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Urmează a în cursul zilei de astăzi, 25 octombrie, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.