Spectacol aniversar oferit de elevii Haretiști – FOTO

 

Continuând seria activităților derulate de CNSH prilejuite de împlinirea a 125 de ani de existență a acestei prestigioase unități de învățământ din Tecuci, vineri, 27 octombrie 2023, Sala „Ion Petrovici” a găzduit un reușit spectacol aniversar. Spectacolul a depășit cu mult titlul care ne invită la „125 de ani în 125 de minute”, acesta desfășurându-se pe parcursul a 200 de minute. Dar nimeni nu a regretat acest lucru pentru că totul s-a desfășurat într-o atmosferă încântătoare unde muzica ușoară s-a împletit cu cea populară, cu dansurile, cu folkul și chiar cu teatrul și pianul. 

În deschidere, cei trei prezentatori Matei Arhire, Georgiana Panaitiu și Isabella Niță, au ținut să ureze spectatorilor „Bun venit, acum, aici, în această zi de mare sărbătoare!”. Din partea conducerii colegiului, a fost invitată pe scenă prof. Ramona Petrică – director adjunct care a început prin a face un scurt moment istoric al colegiului și a rezultatelor acestei unități de învățământ încheind cu frumoasa urare „La mulți ani, Haretiști! Suntem ceea ce dorim să fim, Haretiști!”. 

 În program, au fost audiate reușite interpretări la pian ale elevilor Andrei Filimon, Andrei Ifrim, Corina Sârbu, Delia Iancu, Alesia Coman și Gabriela Ciobanu. Foarte apreciat a fost și momentul folk oferit de prof. cantautor Cristi Corcioveanu, cu cele două eleve ale colegiului dar și a clasei de folk, Ștefania Coroiu și Nectaria Lungeanu, cu un microrecital din care nu a putut lipsi fermecătoarea piesă „Meseria de copil”, muzică Cristi Corcioveanu și text un alt fost elev haretist – scriitor, poet, dramaturg și mai ales om de Radio – Iași – Aurel Brumă. 

Eliza Deliescu a reușit să cucerească publicul cu piesa „Je suis malade”- care a smuls ropote de aplauze iar publicul era cu luminile telefoanelor în valuri. Au urmat micuțele interprete Teodora Damian și Miruna Poenescu după care interpreta Alesia Avram. 

În continuare, s-a urmărit cu mult interes trupa de teatru a clasei a VIII-a, coordonată de prof. Săndica Nistor, care a prezentat piesa „Five o clok” de Ion Luca Caragiale. Alexandru Popa – voce și Elena Druță au prezentat piesa „Billie Bossa Nova” iar elevii Rareș Căluian și Lucian Căluian ne-au introdus în lumea Cafe – concert prin frumoasa lor interpretare la vioară și pian. Apoi, Marian Alexandru  ne-a prezentat piesa „Killing Me Softiy” după care am urmărit o excelentă evoluție a elevei Daria Câmpeanu cu o adevărată demonstrație de dans contemporan.  

A fost apoi rândul trupelor „Shinty – Girls” cu o interesantă prezentare de dans contemporan dar și trupa de majorete a CNSH, interesant fiind faptul  că aceste trupe nu au un instructor special, ei pregătindu-se singuri, dar văzându-se mâna Alexandrei Poloboc de la Zumba, mulți din acești elevi urmând cursurile îndrăgitei profesoare. Apreciata interpretă Georgiana Panaitiu a fost întâmpinată cu multe aplauze, ea prezentând piesele „Dor de casă” și „Ne îndrăgostim”.  

 Încântătoare a fost și evoluția talentatului interpret David Dincă, după care am urmărit trupa Cold Red Day formată din Alexandra Damian voce și Octavian Turcu – chitară, prezentând piesele „Still Got the Blues” și „Nebun de alb”, publicul cântând laolaltă cu ei. În final, Alexandra ne-a anunțat că seara va evolua la „Vocea României ” iar noi, spunem acum cu bucurie că evoluția ei a fost apreciată de toți antrenorii care, așa cum se spune, au întors scaunele. Bravo Alexandra! 

A fost apoi rândul muzicii populare și a formației Altița, pregătită de coregraf Nicoleta Cucoaneș, pentru început urmărind un frumos dans țigănesc, cu 4 fete și 4 băieți. A apărut apoi formația Altița, la început cu 12 componenți apoi cu 24 de membri. Am apreciat  frumoasa evoluție a fostelor soliste de muzică populară ale CNSH dar și a Casei de Cultură, Oana Coman și Geta Rotaru, acum prima fiind juristă iar a doua contabilă în București, dar care nu uită unde s-au format și răspund mereu cu cea mai mare plăcere invitației de a reveni. Felicitări acestora!  

 Muzica populară a continuat cu interpretele Elina Maxim, cu o doină, David Voinea cu un frumos cântec de cătănie și Bianca Costin cu piesele „Acasă-i România” și „Bine-i șade mesei mele”. Alesia Avram a interpretat „Așa-s moldovencele” după care a urmat duetul Rareș și Lucian Căluian cu o reușită horă moldovenească și care a antrenat întreaga sala, mulți dansând în fața scenei și chiar, de mână, ocolind toată sala. 

În final, a urcat pe scenă Corul CNSH, care a prezentat Imnul CNSH – ce are la bază muzica prof. Gelu Băicoianu, dar refăcut de prof. Olimpiu Zăgrean. 

Am asistat la un spectacol foarte reușit, care cuprinde cu succes și cele trei caracteristici ale Colegiului – Tradiție, Pasiune și Performanță. În final, prezentatorii au mulțumit Casei de Cultură pentru sprijinul acordat iar noi felicităm echipa de realizatori ai spectacolului formată din profesorii Luminița Nicolau, Nina Mihaela Munteanu, Cristi Corcioveanu, Marcela Călianu și Cătălin Poenașu, alături de Claudiu Vișan, care a stat în permanență la pupitru tehnic. 

Felicitări tuturor, interpreți și realizatori! 

 

Iancu Aizic