Depistați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Unul avea provizii

 

Vineri, 27 octombrie 2023, în jurul orei 17, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care era condus de un bărbat cu vârsta de 38 de ani, pe raza satului Podoleni, din comuna Barcea. 

Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Tot pentru aceeași infracțiune vor fi cercetate și alte persoane care au fost depistate de polițiștii gălățeni după ce s-au urcat la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, în cursul zilei de sâmbătă 28 octombrie, dar și a nopții de 28/29 octombrie 2023: 

O femeie cu vârsta de 50 de ani, din comuna Umbrărești, a fost oprită sâmbătă în trafic pentru control de către polițiști din cadrul Postului de Poliție Umbrărești, pe DC 58, în interiorul localității de domiciliu, în jurul orei 19:15. 

În urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cea de a doua persoană, un bărbat cu vârsta de 28 de ani, din Adjud, județul Vrancea, a fost oprit în trafic, de un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, duminică, 29 octombrie, în jurul orei 00:30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din comuna Umbrărești. 

Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

În urma controlului corporal, în buzunarul lateral stâng al pantalonilor a fost găsită o pungă de mici dimensiuni din staniol, în interiorul căreia se afla o substanță vegetală cu miros înțepător. De asemenea, după verificarea autovehiculului, în portiera dreaptă față au fost găsite 11 pungi autosigilante din plastic, în interiorul cărora se afla o substanță sub forma unor cristale. Alte 11 pungi din staniol, de mici dimensiuni, au fost identificate în buzunarul unei geci aflată pe bancheta din spate, iar în interiorul acestora se afla o substanță vegetală cu miros înțepător. 

La fața locului au ajuns și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați care au ridicat substanțele găsite în vederea continuării cercetărilor, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive. 

Cei doi conducători auto au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, precum și a consumului unor substanțe interzise, transmite IPJ Galați.