Tragedie: A pierdut sarcina după ce a fost accidentată pe trecerea de pietoni

 

Joi, 9 noiembrie 2023, la ora 19.50, pe strada Brăilei din municipiul Galați a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite grav. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 19 ani, din Galați, conducea un autoturism pe strada Brăilei. Când a ajuns la intersecția cu strada General Alexandru Cernat, ar fi surprins și accidentat două persoane care s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal și la semnalul de culoare galben intermitent a semaforului electric. 

Este vorba de o femeie, cu vârsta de 30 de ani care a fost rănită grav și de soțul acesteia, de 31 de ani. Ambii au cetățenie ucraineană și sunt beneficiari ai protecției temporare. 

Victimele au fost preluate și transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate și au rămas internați. Femeia, care era însărcinată în 34 de săptămâni, a pierdut sarcina, medicii constatând, din păcate, decesul fătului. 

Rezultatele au fost negative la testările privind pentru consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Urmează ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier, transmite IPJ Galați.