Vin ninsorile

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări valabile în următoarele zile în cea mai mare parte a țării. 

Cod Galben 

 În intervalul 18 noiembrie, ora 8 – 19 noiembrie, ora 10, în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.  

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.       

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte. 

Cod Portocaliu 

În intervalul 18 noiembrie, ora 14 – 19 noiembrie, ora 10, local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. 

Cod Portocaliu 

În intervalul 18 noiembrie, ora 18 – 19 noiembrie, ora 10, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.