Galați: 11 percheziții și 9 persoane reținute după o ceartă într-un bar

 

În cursul dimineții de astăzi, 17 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Galați. Vizate au fost persoane care ar fi participat la o agresiune fizică asupra a doi bărbați pe terasa unui bar aflat la periferia orașului Galați, în data de 9 noiembrie 2023. 

De asemenea, au fost puse în executare 9 mandate de aducere față de persoanele depistate care au fost conduse la sediul IPJ Galați, în vederea continuării cercetărilor și audierii. 

Din cercetări, s-a stabilit faptul că un bărbat din municipiul Galați, aflat în conflict cu un alt bărbat, ar fi venit însoțit de cunoscuți de-ai săi pentru a-l agresa pe cel cu care avea o dispută. 

Agresiunea fizică nu a fost sesizată în nici un fel la poliție sau la altă instituție competentă și nu a fost apelat 112, transmite IPJ Galați. 

 

Update: La data de 13 noiembrie 2023, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a înregistrat o cauză penală în cadrul căreia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.  

În cauză, cercetările vizează faptul că la data de 9 noiembrie 2023, în jurul orei 20.10, în incinta localului „La Mitică”, din Galaţi, patru bărbaţi mascaţi au aplicat lovituri cu bâte şi răngi asupra a două persoane vătămate, cauzându-le leziuni traumatice grave, prin acţiunile violente exercitate creându-se persoanelor prezente în respectivul local o stare de temere.  

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite infracţiunile şi stabilirii răspunderii penale a persoanelor implicate, transmite Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.