Eforturile Serviciului Totul Verde pentru un oraș mai curat și mai verde

 

Vremea frumoasă din luna noiembrie a permis angajaților Serviciului Totul Verde din cadrul Direcției de Servicii Publice să continue lucrările pentru transformarea orașului într-un municipiu și mai verde. 

 Astfel, au fost pregătite peluzele de pe strada 1 Decembrie pentru primăvară, iar parcurile au fost tunse și pregătite pentru scarificare. Lucrările au fost executate inclusiv în Parcul Carol I – cosit și toaletat arbori, dar și în Parcul Oltea Doamna – cosit și ecologizat. 

Echipele Serviciului Totul Verde din Primăria Tecuci au acționat pe str. Gheorghe Petrașcu, Zona Kaufland (Rond, intersecție), str. Ecaterina Teodoroiu (cosit și toaletat vegetație), Tudor Pamfile, Vasile Alecsandri (săpat și tăiat trandafiri), 1 Decembrie 1918 (săpat și tăiat trandafiri), Parcul Dendrologic (săpat și tăiat trandafiri), Parcul Alexandru Ioan Cuza (săpat și tăiat trandafiri), str. Transilvaniei (săpat și tăiat trandafiri). Rondurile din oraș au fost cosite iar vegetația toaletată. 

La mijlocul lunii noiembrie a venit rândul locurilor de joacă să fie verificate și reparate. În același timp, albia râului Tecucel a fost cosită iar vegetația toaletată, urmau activităților de plantare. 

Angajații Serviciului lucrau la o nouă zonă de relaxare pentru locatarii de pe Aleea Ștrandului, în apropierea Școlii Sportive. A fost montat un foișor, urma un altul și câteva bănci, zonă fiind cosită și ecologizată.  

Miercuri, 15 noiembrie 2023, au demarat plantările iar în ajutor au venit câțiva colegi din Primărie și chiar primarul tecucean, împreună plantând trei exemplare de brad. „Am plantat un nou brad în fața sediului primăriei. În perioada următoare vom planta câteva sute de arbori și arbuști. Este important să respirăm un aer cât mai curat”, a declarat cu această ocazie primarul Lucian Costin. 

Plantările au urmat în Parcul Alexandru Ioan Cuza cu câteva specii de Cireș Japonez. Campania de plantare este în desfășurare și continuă cu arbori din specia Tei, Platan, Mesteacăn, Stejar, Paltin, Arțar, Magnolie și arbuști ornamentali.