Fără permis sau cu permis fals la volan pe străzile orașului

 

Joi, 16 noiembrie 2023, în jurul orei 10:10, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Tecuci a oprit pentru control un autoturism. Acesta era condus pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, de un bărbat cu vârsta de 43 de ani. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul deține permis de conducere, însă are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice până în data de 13 ianuarie 2024. La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

În cursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au stabilit faptul că un tânăr cu vârsta de 24 de ani, din comuna Movileni, județul Galați, ar fi condus un autoturism, la data de 12 noiembrie 2023, pe strada Elena Doamna din Tecuci, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicul.  

Acest aspect a fost constatat după ce bărbatul a fost invitat la sediul Poliției Municipiului Galați în vederea stabilirii dacă este posesor de permis de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Republica Moldova în anul 2017, care s-a dovedit a fi fals. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals și uz de fals, transmite IPJ Galați.