Încă un pas pentru atragerea tinerilor în oraș: Terenuri gratuite destinate construirii de locuințe

 

Una din prioritățile actualei administrații tecucene este asigurarea de oportunități pentru tineri, în acest registru situându-se oferirea loturilor de teren acordate gratuit pentru construcția de case. Toți cei care doresc să beneficieze de această oportunitate sunt încurajați să depună cereri la registratura Primăriei.   

Sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie regăsea funcționarii tecuceni lucrând la lotizarea unor suprafețe de teren din cartierele Nicolae Bălcescu și Tineretului. Acestea urmează să fie oferite cu titlu gratuit tinerilor cu vârsta până în 35 de ani, una dintre condiții fiind ca viitorul imobil să fie construit în maxim 24 de luni. 

„Există o prevedere legală, Legea 15, care ne permite să venim în sprijinul tinerilor de până în 35 de ani prin oferirea de loturi de casă în vederea construirii. Încerc împreună cu colegii din aparatul de specialitate, dar și consultându-mă cu colegii din Consiliul Local să căutăm o grilă de punctare astfel încât să atragem tinerii și din afara țării, să vedem dacă putem să dăm punctaj suplimentar pentru cei care au locuit peste cinci ani de zile în afara țării”, a declarat în această săptămână primarul Lucian Costin. 

Prezent la Reperul Tv, edilul a menționat că se încearcă atragerea tinerilor în oraș, nu numai din zona noastră, a Tecuciului, ci și din zonele limitrofe, pentru că avem nevoie de tineri nu numai în administrația locală, unde o parte din funcționari încep să îmbătrânească și trebuie înlocuiți treptat.

„Discuțiile acestea le am și cu mediul economic care își dorește o resursă de muncă mult mai bogată. Atunci trebuie să ne uităm către acești tineri, să îi încurajăm să vină acasă”, a mai adăugat edilul Lucian Costin.  

Primarul tecucean a ținut să precizeze că trebuie găsite formule de salarizare mai bune, de a le crea facilități tinerilor pentru a veni acasă. Aceste lucruri nu se pot face bătând din palme, sunt etape care se fac în ani de mandat.  

Reamintim faptul că Legea 15/2003 prevede atribuirea la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, a unei suprafeţe de teren de 300 mp, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.