O nouă victorie pentru tinerii rugbiști tecuceni

 

Duminică, 19 noiembrie 2023, începând cu ora 11, terenul din curtea CNAE Tecuci a găzduit un nou joc, în cadrul etapei a treia a campionatului de rugbi U 18 juniori II, al Diviziei Naționale. De data aceasta, adversari au fost rugbiștii de la LPS Focșani. 

Înaintea începerii partidei, am discutat cu antrenorul echipei focșănene, Cătălin Răileanu, care, printre altele, mi-a spus că această echipă a format de-a lungul anilor rugbiști de mare valoare ce au ajuns să reprezinte și România în competiții internaționale, cum ar fi Marius Antonescu, Anton Pisaroglu, Andrei Corciotă sau Alexandru Savin. Antonescu activează acum în Franța iar Alexandru Savin face parte din lotul echipei Steaua București. Din lotul deplasat recent în Franța la Campionatul Mondial a făcut parte și Alex Savin, iar Marius Antonescu s-a pregătit cu lotul dar a abandonat din motive medicale. 

 Revenind la jocul de acum, deși a fost un timp nefavorabil, în special vânt puternic, jocul a avut ritm, am văzut faze de adevărat rugby, atacuri, lansări pe aripi, pase frumoase, eseuri și încercări de transformare. În final scorul a fost 26-10 (19-5) pentru CSS Tecuci. Cu acest rezultat, echipa tecuceană își consolidează locul III în grupă după echipele CSS Bârlad și LPS Suceava, în urma noastră aflându-se echipele LPS Iași și LPS Focșani. 

Jocul a fost condus de echipa de arbitri formată din Romică Dumitriu – București la centru, iar tușieri Nicu Marinache și Marius Pintilie – Galați. Ca de obicei, asistența medicală a fost asigurată de neobositul și marele iubitor de rugby doctor Nicu Roșculeț cu o ambulanță și două asistente, toți aceștia atenți la fiecare fază și intervenind rapid ori de câte ori cineva din teren era căzut. 

Am remarcat și faptul că în sfârșit Primăria și Consiliul Local au dotat terenul cu cabine sanitare ecologice urmând să încercăm și rezolvarea cu o tabelă de scor, absolut necesară. 

În rest, jocul s-a desfășurat în nod normal, ambele echipe dând dovadă de sportivitate și prietenie, Pentru că „Așa-i în sport”! 

 

Iancu Aizic