Dezlegare la pește – Alegerea direct din acvarii la Tecuci

 

Tecucenii, și nu numai, au luat cu asalt pescăriile, dat fiind faptul că mâine este sărbătoare și e dezlegare la pește. De altfel, în acest Post al Crăciunului, se poate mânca pește în fiecare duminică și sărbătorile aferente, respectiv de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sf. Apostol Andrei, Sf. Ierarh Nicolae. 

Pe lângă sortimentele de pește congelat care se găsesc la orice magazin, mulți localnici preferă peștele proaspăt, iar când poți face alegerea direct din acvariu situația se schimbă.  

Pescăria care are la vânzare pește viu, situată în dreptul parcării Pieței centrale are expuse categorii de pește în acvarii, marfa proaspătă fiind adusă de la Târgu Mureș. Clienții optează pentru diverse sortimente, peștele este scos din apă, optând și pentru eviscerarea lui – scoaterea solzilor și îndepărtarea intestinelor –  și porționarea, tocmai pentru ca gospodinele să nu se mai chinuie cu curățarea acasă. 

 Astăzi, 20 noiembrie, la Pescăria fraților Dragomir se regăseau următoarele categorii de pește viu: păstrăv, sturion negru, crap, caras, nisetru siberian, păstrăv, șalău, novac. 

Prețurile cu care se comercializează peștii vii sunt de 30 lei kg novac mare și 15 lei/kg novac mic, 40 lei kg șalău, 36 lei kg de păstrăv, 17 lei/kg caras, 28 lei kg de crap, 49 lei kg sturionul și nisetrul siberian. 

Cumpărătorii pot opta și pentru produse din pește congelat, având disponibile sortimente de macrou la 17 lei/kg și merluciu la 20 lei/kg.