Noi investiții, de 54 milioane de euro, în sistemul de irigații gălățean

 

În fiecare luni dimineață pe șantierele Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) din județul Galați este forfotă, fie că sunt lucrări de întreținere și reparații sau de investiții. Se revizuiește planul de lucru, se verifică amplasamentul și materialele, angajații Filialei Galați fac tot posibilul pentru a respecta graficul de execuție. 

Ieri, 20 noiembrie 2023, ANIF Galați anunța scoaterea la licitație a unei noi investiții, în valoare de 54 milioane de euro, destinată sistemului de irigații din județ. În cadrul acestui proiect vor fi înlocuite conducte cu diametrul de 3500 mm pe două fire cu o lungime de 3.365 m și reabilitate construcțiile hidrotehnice.   

„După proiectul de la SPA Dunăre și SPA Liești care se află deja în execuție, după cel de la Sifon Mălina care este în curs de atribuire, a fost publicat și cel pentru modernizarea Sifonului Lozova”, a declarat Sorin Adrian Pîrvu, director al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați. 

În acest an, până la mijlocul lunii septembrie, în județul Galați s-au irigat cumulat peste 112.324 ha, concomitent cu realizarea lucrărilor de investiții.