Un reușit spectacol educativ pentru copii, valabil pentru părinți și bunici – FOTO

 

Luni 20 noiembrie 2023, Trupa „Magic Show & Magic Theatre Costassiny” de la Teatrul Fantezia Galați a prezentat, în Sala „Ion Petrovici” din Tecuci, spectacolul interactiv pentru copii intitulat „Prințul needucat și năstrușnicii lui”, o adaptare după cunoscuta lucrare „Povestea vorbei” de Anton Pann. 

 Încă de la intrarea în sală spectatorii erau onorați de liderul trupei Marius Maruseac, cel care după ce ura un călduros „Bun venit” ne înzestra și cu o baghetă magică, „pentru orice eventualitate” așa cum a precizat. În sală, publicul format în majoritate din copii, însoțiți de părinți, aștepta cu nerăbdare să între în minunata lume a poveștilor și frumoasei copilării. Scena frumos ornată cu palete din povești, își aștepta și ea artiștii, pe un fundal cu muzică frumoasă adresată copiilor și copilăriei. Apoi, exact ca la marile spectacole, a bătut primul gong de pregătire, apoi al doilea în care spectatorii au fost invitați să păstreze liniștea în sală, pentru ca după cel de al treilea gong să între în scenă „Prințișorul” care ne informează că a revenit acasă după 20 de ani de așa zisă învățătură, dar el neștiind nimic, pentru că nu iubea cartea și dorea numai joacă și somn.  

 Prințișorul ne invită la o mare sărbătoare cu numeroși invitați, primul din ei fiind „Pikachu”, după care a intrat în scenă Pinocchio, urmat de Mămicuța lui, care își dorea că fiul să fie cât mai învățat și educat, lucru pentru care l-a introdus în scenă pe cel ce avea să-i fie Învățător. Fiecare invitat apărea în scenă pe un frumos fond muzical, cu melodii frumoase, pline de farmecul copilăriei. Din sală, pentru că spectacolul era interactiv, a venit fetița Delia care l-a cunoscut pe Mickey, pe care Prințișorul nu știa cum îl mai cheamă, spunându-i Ionescu, apoi Popescu pentru ca publicul să spună că îl cheamă Mickey Mouse, acesta venind însoțit și de Minnie Mouse. De la sărbătoare nu putea lipsi Goofy, invitat din sală fiind micuțul David. În tot acest timp, Prințișorul – Costel Maruseac realiza interesante numere de magie cu batiste, flori care își schimbau mereu culoare și altele. Nu putea lipsi nici Motanul Încălțat, însoțit de două fetițe din sală, Adelina și Rania. Au intrat în scenă Tom și Jerry, urmați de renumitul Donald dar și de Shrek, Duck și Daisy. 

A fost apoi momentul unor reușite numere de adevărată magie, finalizate cu un număr care a făcut senzație în mai multe țări din Europa, Mașinuța zburătoare! 

După spectacol, toate personajele apărute pe scenă s-au mutat în foaierul sălii de spectacole unde au făcut poze cu toți copiii doritori de aceste frumoase amintiri. Actorii care au dat viață acestor frumoase și reușite personaje, au fost Costel Maruseac, Marcel Murariu, Valuța Murariu, Mara Nicoară, Bute Marin și Gabi Ștefoglu. 

Am asistat la un adevărat spectacol educativ și cei care nu au participat la el au avut sigur de pierdut. E vorba de educația de care fiecare copil trebuie să dea dovadă, prioritar fiind învățătura, educația și buna purtare, nu joaca. 

Felicitări celor ce au realizat spectacolul și îi mai așteptăm cu drag din nou la Tecuci! Astăzi, ei joacă la Adjud. 

  

Iancu Aizic