THOBOR Tecuci: Demonstrații cu noul robot Apollo – FOTO

 

Joi, 23 noiembrie, la Ateneul Fundației Pelin a avut loc un eveniment susținut de membrii Clubului de robotică THOBOR din cadrul Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci. Activitatea a fost intitulată „Haideți să construim viitorul împreună!”. 

Pasionații de robotică, cadre didactice, reprezentanți ai instituțiilor au fost prezenți la eveniment, demonstrând că sunt alături și susțin acești inimoși elevi care pun în practică inovațiile informaticii pentru a crea diverși roboți. 

Pentru început a intrat pe scenă Ioan, elev al Colegiului, care a interpretat la pian două piese ale compozitorului Frédéric Chopin, acesta fiind coordonat de prof. Olimpiu Zăgreanu. 

 Trei membri ai Clubului de robotică, printre care liderul Ionuț Mereuță, au prezentat actualii membri ai Thobor, începutul muncii acestei echipe în urmă cu șase ani, dezvoltarea ei, faptul că până în prezent au făcut parte din activitatea acestui grup unit și inovator 71 de membri. S-a trecut la prezentarea departamentelor din cadrul Clubului, fiind oferite informații despre: Departamentul de programare, Departamentul de mecanică, Departamentul de proiectare, Departamentul de jurnal, Departamentul de marketing. 

Tema noului sezon este CENTERSTAGE. Conform prezentatorilor munca din toate sezoanele și actuala ocupație a Clubului este crearea de roboți unici, în perioada anilor 2017-2023 fiind făuriți cu migală următorii roboți: Balder, Tho, Loki, IV-An, Odin, Crons, iar robotul din acest an este Apollo.  

Au urmat demonstrații cu Apollo pe scena Ateneu, publicul fiind fascinat de noua realizare, apoi au luat cuvântul voluntarii din acest sezon care au ales să devină membri Thobor, spunând ce i-au determinat să aleagă această cale și ce așteptări au. 

Pe ecran au fost proiectate cuvintele de recunoștință venite din partea mentorilor Alex Băraru și Alexandru Lupu, leader Ionuț Mereuță, membrilor Ana Pohrib, Robert Donici, a foștilor membri Radu Epure, Robert Chiscop, Beatrice Chiscop, Victoria Spăsenie, Dănuț Panaite. 

 Îndrumătorul echipei Thobor, Oliwer Drăgan a ținut să aducă mulțumiri prof. Adriana Ciocănel pentru că s-a reușit să se pună Tecuciul pe harta roboticii, subliniind că CNCH este cuibul unde a petrecut timpul, cu caravane, competiții, efort și realizări. A explicat și denumirea acestui Club, Thobor venind de la cuvântul robot întors invers, având înserat și un h de la Hogaș. 

Thobor are nevoie în continuare de susținerea întregii comunități, mulți dintre foștii membri ai echipei continuându-și viitorul în domeniul informaticii.  

Mulțumirile celor care au fost alături de Clubul Thobor au fost îndreptate către: Tralma, Restaurant Andra, Gegi Turism, Marcoser, Pentagon, Notariat Bentu Mirona, Agrimat, Condor, Valvio Prod, Davide Construct, Vila, Andrelor, Revival, Arhiepiscopia Dunării de Jos, MTC Construct, C.J., Protoieria Tecuci, și mulți alți oameni de afaceri care susțin partea financiară a proiectelor. 

Thobor Tecuci a demonstrat că viitorul sună bine. Felicitări!