La volan fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise pe străzile din Tecuci

 

Vineri, 24 noiembrie 2023, în jurul orei 19.15, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Tecuci a oprit pentru control un autoturism pe strada Unirii din Tecuci. Acesta era condus de un bărbat cu vârsta de 27 de ani, domiciliat în comuna Brăhășești, județul Galați. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul deține permis de conducere, însă are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Datorită comportamentului suspect manifestat de bărbat în timpul verificării documentelor prezentate, polițiștii au intenționat să-l testeze cu privire la consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive, însă acesta a refuzat. A fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei precum și a prezenței în organism a unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Sâmbătă, 25 noiembrie, în jurul orei 20:15, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Gheorghe Petrașcu din Tecuci. La volanul acestuia se afla un tânăr cu vârsta de 23 de ani din comuna Buciumeni, județul Galați.  

Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a unor substanțe interzise.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul IPJ Galați.