Regal de muzică la Sala Ateneu Tecuci – FOTO

 

A devenit tradiție ca în ajun de sărbători să asistăm la mari concerte oferite de emblematica Fundație Pelin prin invitații săi. De această dată, publicul prezent a asistat la o manifestare culturală deosebită „Misterele operei” fiind titlul evenimentului desfășurat în sala Ateneu Tecuci. 

Prezentatoarea paginilor celebre din operă, operetă și canzonete audiate a fost Camelia Georgescu de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galați iar protagoniștii recitalului excepțional au fost mezzosoprana Lăcrămioara Crihană, tenorii Paul Celmare și Ciprian Pahonca – toți sosiți de la București. 

Lăcrămioara Crihană este prietenă a orașului nostru, aseară, 9 decembrie, captivând audiența prin glasul său, eleganța prezenței scenice și calitatea extraordinară a interpretării pieselor. La un  moment dat mezzosoprana chiar a dorit să afirme că „Aici, la Tecuci, la acest Ateneu este un spațiu al nostru, al familiei, unde ne simțim minunat iar mulțumirile sunt puține comparativ cu ceea ce a clădit dl Pelin în acest loc”. 

Concertul a început cu piese din operă și operetă, nelipsind sublimele arii „La donna e mobile”, „Habanera”, în duet, apoi „Je vais danse”, „La liberte” și „La fleur”, urmate de „E lucevan le stelle”, aria „Nessun dorma” – Turandot, „Ești iubirea mea”, „Sărmane lăutar pribeag”. 

 După aceste arii au urmat canzonete cu spiritul sărbătorilor care se apropie, respectiv: „Granada”, „Toma a suriento”, „La spaniola karaoka”, „Cielito lindo”, „Chitarra romana”, „O sole mio”, „Funiculi-funicula”. Concertul nu avea cum să se încheie decât cu celebrele colinde „La Vitleem”, „Noel” și „Libiamo”.  

A fost o seară magică, încântătoare, protagoniștii meritând toate aplauzele și felicitările pentru prestațiile impecabile. La fel merită felicitat și președintele Fundației Pelin, cel care de ani de zile aduce în fața și în sufletele tecucenilor cei mai reprezentativi artiști din țară și lume.