Tecuciul între tarifele practicate de Apă Canal și lucrările societății pe străzile din oraș

 

Prețul serviciilor de apă și canalizare pe care tecucenii, și nu numai, sunt nevoiți să le îndure a fost unul dintre subiectele luate în discuție ieri, 12 decembrie 2023. Prezent în studioul Reperul Tv, primarul Lucian Costin a vorbit de indemnizațiile strigătoare la cer primite de membrii Consiliului de Administrație al societății Apă Canal Galați. 

Cu această ocazie am aflat despre modul regretabil prin care sunt obținuți acești bani, dar și faptul că Primăria Tecuci nu are nicio implicare în stabilirea tarifelor la apă și canalizare. Acest lucru este cunoscut de majoritatea tecucenilor, după cum reiese dintr-un studiu social efectuat în perioada 19 – 21 octombrie 2023 la Tecuci. 

 „Tariful este stabilit în Consiliul de Administrație al celor de la Apă Canal. Principalul vinovat este Consiliul Județean prin exponentul acestuia – președintele Costel Fotea. Apă Canal e o societate care este în subordinea Consiliului Județean, unde CJ este și acționar”, a declarat Primarul Lucian Costin. 

Din discuții a mai reieșit că acționarul majoritar la Apă Canal este Primăria Galați, iar principalul vinovat în această structură îl reprezintă Consiliul Județean Galați. Inevitabil s-a ajuns și la lucrările executate de Rotary în Tecuci. 

„Este o lucrare finanțată de Apă Canal, dar au uitat să o monitorizeze. Cei de la Rotary ar fi terminat lucrările pe raza municipiului Tecuci, noi nu avem nicio informare oficială a celor de la Apă Canal, nu am primit un proces verbal de finalizare. Trebuie făcută recepția, dar nu o facem noi, o face Apă Canal”, a menționat primarul tecucean.  

Edilul a mai adăugat faptul că Primăria Tecuci nu este implicată în această investiție, prost făcută după cum pot vedea toți tecucenii. Zona de centru arată dezastruos.  

 „Va trebui să venim cu bani de la bugetul local să refacem aceste străzi principale, să aducem străzile la o formă inițială, la o formă circulabilă, pentru că astăzi se circulă groaznic în zona centrală.” 

Primăria Tecuci a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții și Apă Canal, a sesizat pe toți cei care au abilități în a monitoriza aceste lucrări.  

„Lucrările prost făcute au rămas, avem zone în care se surpă pământul, apar gropi în carosabil care creează pagube cetățenilor. Au pagube, să vină la Primărie, deschidem proces, îi acționăm în instanță pe cei de la Rotary și Apă Canal să le plătească daunele, că așa e normal”, a conchis primarul Lucian Costin.