Salariații Damen aduc magia Crăciunului

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, colaborarea strânsă dintre compania Damen România și Liceul Tehnologic Nr. 1 Cudalbi a adus bucurie și sprijin pentru elevii din zonele limitrofe (Școala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu’’ din Cudalbi, Școala Gimnazială „Doamna Nica” din Valea Mărului, Școala Gimnazială nr. 1 Grivița și Școala Gimnaziala „Elena Negri” din comuna Costache Negri). Acest parteneriat dedicat învățământului dual, calificarea sudor, a avut un impact semnificativ în comunitatea locală. 

Elevii din aceste comune, care au legături strânse cu liceul și sunt implicați în programul de învățământ dual susținut de Damen, au fost parte integrantă a acestei inițiative caritabile. 

Salariații Damen au răspuns cu generozitate scrisorilor trimise de către elevi. Dorințele și nevoile exprimate în scrisori au fost transformate în daruri, cu grijă și dragoste pentru a aduce zâmbete și fericire în inimile acestor elevi în preajma sărbătorilor. Da, scopul celor care au dăruit a fost pe deplin atins, copiii fiind bucuroși că ceea ce și-au dorit, chiar au primit, spre surprinderea lor. Pe chipul multora, când i-am întrebat dacă le-a plăcut ceea ce au primit, era oglindită bucuria și zâmbetul de mulțumire. Încă de a doua zi au venit la școală îmbrăcați și încălțați cu ceea ce au primit. Aș vrea să le transmitem pe această cale tuturor care s-au implicat în această acțiune umanitară, că au făcut un gest nobil, pe care copiii nu-l vor putea uita. 

Un elev, care s-a bucurat de generozitatea acestor oameni cu suflet mare, a mulțumit în versuri (cum de altfel a și scris scrisoarea prin care și-a exprimat dorința darului ) binefăcătorului. Aș vrea să redau doar ultima strofă din cele șapte: „Apreciez tot ce-ați făcut / Pentru mine foarte mult / Nici nu știți ce mult înseamnă / La nevoie mare-o haină!”. 

De la dulciuri și jucării, până la îmbrăcăminte și alte diverse obiecte, colectarea și distribuirea acestor daruri au reprezentat o dovadă incontestabilă a angajamentului față de comunitate și a dorinței de a sprijini elevii în educația și viața lor de zi cu zi. 

Un salariat al Damen a subliniat importanța acestei inițiative, afirmând: „Suntem onorați să putem contribui la bucuria sărbătorilor pentru tinerii talentați din aceste comunități. Colaborarea noastră continuă în învățământul dual și sprijinul acordat acestor elevi sunt piloni esențiali în construirea unui viitor solid pentru ei”. 

 Putem să le spunem salariaților Damen că, da, au adus bucurie în inimile multor copii: „Tot ce mi-ați adus în dar / Nu mi le-ați dat în zadar / Lucrurile din cutie / Nu mi-au folosit doar mie…”. 

Această inițiativă nu doar aduce cadouri și bucurie, ci evidențiază și importanța solidarității, a sprijinului reciproc între comunități în momente de sărbătoare și în viața de zi cu zi. Așa cum învățământul dual le oferă elevilor oportunități înalte în domeniul Mecanică, această campanie îi încurajează să continue pe drumul către un viitor promițător. 

Parteneriatul dintre Damen România și Liceul Cudalbi demonstrează astfel că educația, solidaritatea și sprijinul comunității sunt pietrele de temelie pentru un viitor mai strălucit și mai prosper în aceste zone rurale. 

 

Dir. Ceoromila Lilian  

Prof. Mihalache Constanța