Varianta ocolitoare a împlinit un an de când a fost dată în folosință. O altă centură își așteaptă rândul

 

Ieri, 28 decembrie 2023, tecucenii și nu numai au sărbătorit un an de la inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Tecuci. Obiectivul a apărut în viaţa noastră prin anul 2008, mai întâi ca proiect, apoi sub formă de promisiuni din ce în ce mai optimiste.  

Chiar dacă lucrarea se află în catastifele CNAIR, centura tecuceană a făcut zile fripte tuturor primarilor care s-au succedat la conducerea municipiului.  

Fostul edil a încercat să se detaşeze de acest subiect, dar aceasta nu l-a ajutat prea mult. Ne-am trezit cu un ministru al Transporturilor şi un senator – preşedinte al Comisiei de transporturi, ambii din partidul său, rupând contractul cu constructorul, într-o ieftină piesă de teatru, fapt care a provocat serioase daune de imagine. 

Constructorul a plecat, lăsând lucrările la 58% şi a mai fost nevoie de încă doi ani până la apariţia altuia. În data de 21 mai 2021 noul constructor a luat amplasamentul în primire, iar după 19 luni a predat lucrarea beneficiarului.  

 „Din păcate neimplicarea multor oameni politici din zona Tecuciului a făcut ca acest obiectiv să stagneze. A fost nevoie de multă muncă, a fost nevoie de încrederea pe care am primit-o de la dv.”, a declarat ieri primarul Lucian Costin. 

În anul 2024 municipalitatea va aloca sume importante pentru a construi a treia centură a municipiului Tecuci, ne asigură edilul tecucean. Obiectivul urmează să facă legătura de la rondul situat la intrarea în Tecuci, dinspre Galați, cu Matca, mai exact cu zona pieței din Cernicari. 

„Această centură a reușit să ne scape de mulți nervi, de mult timp așteptat în trafic și avem nevoie de a treia centură de ocolire. Nu mă voi lăsa până nu o voi termina și pe aceasta”, este mesajul edilului Lucian Costin.